SOFYA PLOVDİV BULGARİSTAN TURU Tur Programı

1. Gün | HAREKET

18:45 Sakarya Meydan 

19:30 İzmit Milli İrade Meydanı

21:00 Kadıköy evlendirme dairesi

21:30 Mecidiyeköy Migros

22:00 İncirli Ömür Plaza Önü


2. Gün - Kapıkule - Sofya

Yolculuğumuza Edirne – kapıkule sınır kapısı istikametinde devam ediyor. Gece yarısından sonra sınır kapısına geliyoruz ve gümrük işlemlerimizi yaptırıyoruz. Gümrük işlemleri sonrası yolculuğumuza devam ederek Bulgaristan’ın  baş kenti  Sofya’ya varıyoruz. Sofya ya varışımızın ardından sabah kahvaltısı için serbest zaman veriyoruz . Kahvaltı sonrası gezimize Sofya nın sembolü ve en büyük kilisiesi olan Aleksander Nevski  ile başlıyoruz sonrasında sırası ile st. Nedelya kilisesi  aya Sofya kilisesi rotanda kilisesi rus kilisesi başbakanlık parlemanto kültür sarayı ve sonrasında antık kentın uzerınden gecerek Banya başı camini görüyor ve eski hal gezisi ile şehir turumuzu tamamlıyoruz ve otelimize geçiyoruz. 

Dileyen misafirlerimiz ekstra düzelenicek olan Sofya’yı panoramik olarak görebileceğiniz Teleferik ile Vitoşa Dağı turuna katılabilirler. (20 EUR)

Bulgar gecesi turu Kişi başı 40 euro

Yerel yemeklerden oluşan zengin fix menü , canlı müzik, dans, eğlence fiyata dahildir 


3. Gün - Sofya - Plovdiv - Metro Alışveriş- İstanbul

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılarak Plovdive ( Filibe ) doğru yola çıkıyoruz . Plovdiv yaklaşık 4000 yıl öncesine dayanan tarihi ile önemli bir şehirdir. Antik dönemden kalma eserleri antik tiyatoroyu turumuz esnasında görebilirsiniz. 1. Murad döneminde feth edilen Plovdiv yaklaşık 500 yıl Osmanlı yönetiminde kalmıştır. Fetih sonrasında plovdive anadoludan getirilen Yörük Türkmenler yerleştirilmiştir ve halen günümüzde o Türkmenlerin ve Pomakların torunları yaşamaktadır.  Bugun ki Plovdiv de old town ( eski şehir ) diye bilinen bölge Osmanlı döneminden kalmadır. O dönemden kalma evlerin çoğu  gunumuzde muze  kafe ve butık otel olarak kullanılmaktadır.

Plovdiv şehrine varışımızın ardından şehir turumuzu yapıyor ( şehrin bazı kısımları panaromik olarak  görülecektir old town kısmı ise yürüyerek gezilecektir )  ve sonrasında geleneksel PLovdiv ( Filibe ) köftesini yiyeceğimiz restaurantımıza gidiyoruz. Yemek sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından Plovdivden ayrılıyor ve istanbula doğru dönüşe geçiyoruz , dönüş yolunda alış veriş için mola veriyoruz, alışveriş sonrasında yolculugumuza devam ediyor ve yurda giriş yapıyoruz . Gece gec saatlede istanbula varıyoruz. Aldığımız duraklara bırakıyoruz Bir sonraki Bzc Tur organizasyonunda görüşmek dileğiyle hoş çakalın.

 

 

Kalkış Yerleri: 21:00 Kadıköy evlendirme dairesi 21:30 Mecidiyeköy Migros 22:00 İncirli Ömür Plaza Önü
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 25.04.2024 23:01 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.