SELANİK - ÜSKÜP - SOFYA Tur Programı

Yunanistan - Makedonya - Bulgaristan Turu

İSTANBUL - SELANİK - ÜSKÜP (3 gece) - SOFYA - İSTANBUL

Lüks Otobüs ile 4 Gece 5 Gün

Selanik, Üsküp, Sofya turları Dahil..!

 

23 Nisan, 1 Mayıs ve 29 Ekim’e  özel  99 Euro’luk promosyon fiyatlar 31 Ocak’a kadar geçerlidir.

Ramazan ve Kurban Bayram’ına  özel 149 Euro’luk promosyon fiyatlar ise 28 Şubat’a kadar geçerlidir.

1.Gün       İSTANBUL SELANİK 

Siz değerli misafirlerimizle Cuma akşamı saat 22.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkı önünde, 22.30’da Mecidiyeköy Trump Towers önünde ve 23.00’de İncirli Ömür Plaza önünde buluşma. Ulaşımımızı sağlayacak otobüsümüze yerleşmemizin ardından Selanik’e hareket. Daha sonra bizlere heyecanlı bir tatilin başladığını hatırlatan İpsala sınır kapısına varıyoruz. Burada pasaport kontrol işlemlerimizi kısa sürede grup halinde rehberimiz tarafından tamamladıktan sonra iki ayrı yakada birbirine çok benzeyen insanları, şarkıları, mutfakları buluşturan Ege’ye karşı yakadan bakmak için komşu ülkemiz Yunanistan’a giriş yapıyoruz. Gece otobüs yolculuğu.

2.Gün   SELANİK – ÜSKÜP   

Sabah erken saatlerde meşhur Kavala Kurabiyecisinde serbest kahvaltı için mola veriyoruz. Daha sonra yola devam ederek Selanik’e varıyoruz. Selanik panoramik şehir turunda görülecek yerler arasında Kordon, Beyaz Kule, Fuar alanı, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans kalıntıları bulunmaktadır. Ulu önder Atatürk’ün evini ve Yunanistan’ın en büyük kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi’ni ziyaret ettikten sonra Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varış ve Üsküp şehir turu.  Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşumlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır. Daha sonra Üsküp’te otele yerleşme ve geceleme otelinizde.

3.Gün ÜSKÜP (TETOVO – OHRID – RESNE – MANASTIR) 

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında ekstra tam gün Büyük Makedonya Turu.(55 Euro) İlk olarak  Makedonların Tetova olarak adlandırdığı, bizim tarihimizde Kalkandelen olarak bildiğimiz şehre gideceğiz. Burada dünyaca ünlü Alaca Camii ve külliyesinde bulunan Medrese, İpek Yolu üzerinde kurulmuş 500 yıllık Harabati Baba Bektaşi tekkesi görülecek yerler arasındadır. Daha sonra Balkanların en büyük göllerinden biri olan Ohrid Gölünden ismini alan Ohrid kentine varıyoruz. Ohrid şehrinde yapacağımız tur esnasında Ohrid Camii, Türk Çarşısı, Haydar Kadı Camii, Yeni Camii, Bedesten, İshak Bey Camii, Hamam, Roma Dönemi Antik Şehir kalıntısı, Keraklea Lynketis, Saat Kulesi, Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya Klisesi, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Aya Pantelejmon Kilisesi ve Samoil Kalesi görülecek yerler arasındadır. Ohrid’te alışveriş icin serbest zaman, meşhur Ohrid İncileri gözlerinizi kamaştıracak. Ardından Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını görüyoruz. Daha sonra ise Manastır(Bitola) kentine varıyoruz ve gezimiz sırasında Türk Çarşısını, Bedesteni, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezimizin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Turumuz sonrasında akşam saatlerinde Üsküp otele dönüş. Geceleme otelinizde.

4.Gün  ÜSKÜP (PRİZREN – PRİŞTİNE)  

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında ekstra tam gün Kosova Turu. (Prizren ve Priştine)(55 Euro) Erken saatlerde Prizren’e doğru hareket ediyoruz. Kosova’nın bu güzel şehrinde  göreceğimiz yerler arasında Fatih Sultan Mehmed Namazgâhı, Bayraklı Camii, Mehmed Paşa Külliyesi, Gazi Mehmed Paşa Hamamı, Halveti Dergâhı, Şadırvan Meydanı ve Prizren Köprüsü bulunmaktadır. Daha sonra Priştine şehrine hareket ediyoruz. Kosova Savaşları’nın yapıldığı yeri ve Sultan Murat Hüdavendigar Türbe ziyaretimizin ardından Üsküp’e geri dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle ekstra akşam yemekli ve limitli içecekli Makedon Gece Eğlencesi.(40 Euro) Geceleme otelinizde.

5.Gün ÜSKÜP – SOFYA – İSTANBUL  

Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrasında odalarımızı boşaltıyoruz ve Sofya’ya doğru yola çıkıyoruz. Sofya’ya varışımızın ardından, yapılacak Sofya panoramik şehir turunda; St. Nedelya Kilisesi, Rus Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Parlamento, Sofya Üniversitesi, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, NDK Ulusal Kültür Sarayı panoramik görülebilecek yerler arasındadır. Tur sonrası İstanbul’a hareket. Kapıkule gümrük kapısında kısa bir Free Shop ziyareti sonrasında akşam geç saatlerde İstanbul’da sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. Başka bir Bzctur gezisinde görüşmek üzere.

 

FİYATLARA DAHİL OLAN SERVİSLER:

— Lüks otobüs ile İstanbul-Üsküp arası gidiş dönüş otobüs yolculuğu,

— Üsküp’de 3* gece 4* otelde kahvaltılar dahil konaklama,

— Yürüyerek yapılacak olan Üsküp şehir turu,

— Selanik ve Sofya panoramik şehir turları,

— Tecrübeli rehberlik hizmetleri,

— Otobüste sadece ilk gün ve son gün su ikramı yapılabilmektedir,

 

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN SERVİSLER:

— Tüm müze, ören yeri, cami, katedral vb. tüm giriş ücretleri,  

— Schengen Vize ücreti ve servis bedeli  (120 Euro ) (çok girişli Schengen vizesi gerekmektedir)

(Yeşil pasaportlu misafirlerimize vize gerekmemektedir)

— Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir)

— Seyahat Sağlık Sigortası (10 Euro) ( 65 yaş ve üstü misafirlerimiz için 20 Euro)

— Tüm kişisel harcamalar ile Programda belirtilmeyen gezi ve turlar,

— Öğle ve akşam yemekleri,

— Rehber ve Şoför bahşişleri. (10 Euro)

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 18.04.2024 15:44 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.