KURBAN BAYRAMI KLASİK YUNANİSTAN TURU Tur Programı

 

KLASIK YUNANİSTAN TURU

 

 

Selanik(1) - Atina(2) - Gümülcine(2) 

 

4 GECE 5 GÜN

Başka turla birleştirme olmadan bzc tur otobüsü ile

İSTANBUL - SELANİK

 

       Siz değerli misafirlerimiz ile pazartesi akşamını salı ya bağlayan gece saat 23.00

de Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden 00:00de Mecidiyeköy Migros önü 00.30 da  Ömür Plaza önünden hareketle - Tekirdağ üzerinden İpsala ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3.5 saatlik yolculuğun ardından gümrük kapısına varış. Gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması, 

sınır kapısında freeshop alışverış imkanı ve ardından Yunanistan a geçiyoruz. . Avrupa birliği tarafından YUNANİSTAN ın en iyi korunmuş şehri ünvanına sahip olan İSKEÇE ye geçiyoruz, OSMANLI nın izlerinin hakim olduğu tarihi dokuyu görmek ve şehri tanımak için panoramik şehir turu yapıyoruz.Selanik'e doğru yola çıkıyoruz. Selanik'e varışımızın ardından panaromik şehir turumuza başlıyoruz.Bu turumuzda Kordon, beyaz kule, döner kule, fuar, Selanik kalesi ve Osmanlı ve Bizans eserlerini izleyerek, Türk mahallesi, Ano polis ve yedi kuleyi gördükten sonra zincirli kule den eşsiz Selanik manzarasını seyrediyor ve bol bol fotoğraf çekiyor ve turumuza Roma döneminden kalan Galeriyos un zafer tak ını (kamara),Rotonda (eski metropol camii),Cennet hamamı, Hamza bey camii, Kazancılar camiini görerek devam ediyoruz. Yunanistanın en büyük klisesi olan Aya Dimitros kilisesi, Büyük İskender heykeli ve BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün evini ziyaret ettikten sonra  otelimize yerleşiyoruz.Akşam dileyen misafirlerimiz sizler için ekstra düzenlenecek olan Yunan tavernası turuna katılabilirler. 

 TAVERNA TURU (KİŞİ BAŞI) 40 €

 

 

SELANİK  -  ATİNA

 

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısından sonra Atina'ya doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle beraber  METEORA  turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turumuzda, içinde 24 adet manastır bulunan KALAMBAKA kasabası yakınındaki kayaların tepesinde birbirinden bağımsız olarak kurulmuş bu manastırları ziyaret ederek tam bir doğa mucizesine tanık olacaksınız. Ortodoks keşişler Hristiyanlığın ilk dönemlerinde inzivaya çekilmek, Tanrı ya daha yakın olmak amacıyla UNESCO dünya mirasları listesinde de yer alan bu manastırları yapmışlardır. Her bir manastır milyonlarca yıl önce denizin altında olan bu bölge zaman içinde suların çekilmesi ile bu devasa kayalar ortaya çıkmış ve rahipler ise kayaların en tepesindeki alanlara manastırlarını yapmışlardır. En ilginç yanı ise kuruldukları manastırların kayaların üstüne birebir oturtulmuş olmaları, üstelik o dönemde kayaların tepesine hiçbir ulaşım yolu mümkün değilken. İlk yapıldıkları dönemde yıllarca rahipler manastırlarına birbirlerini ipten yapılmış file asansörler ile yukarı çekerek ulaştıkları ancak yakın dönemde artık merdivenler ile ulaşım sağlandığı da şaşırtıcı bir gerçek. Turumuzun ardından Atina'ya yolumuza devam ediyoruz

Varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz ( yol ve hava şartlarına göre panaromik şehir turu bir sonraki günde yapılabilir.) Agora, zeus tapınağı (panaromik olarak) Parlomento binası, Syntagma - Omonia meydanları Cumhurbaşkanlığı sarayı Başbakanlık konutu, tarihi Olimpiyat stadyumu, Panepistimiou bulvarları, Ulusal kütüphane ve akademi üniversitesi görülecek yerler arasındadır. Panaromik şehir turunun ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz ile extra taverna turu.Geceleme otelimizde.

ATİNA TAVERNA TURU (KİŞİ BAŞI) 50 €

METEORA TURU  (KİŞİ BAŞI)  45 €

 

 

 

ATİNA

 

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından tüm gün gezi ve alışveriş imkanı için serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle extra olarak, dünya tarihinin en meşhur sit alanlarından biri olan Acropolis i geziyoruz.(giriş ve lokal rehberlik ücreti için 35 € rehberimize ödenir ) Acropolis gezisi sonrası dileyen misafirlerimiz alternatif olarak düzenlenecek Corinth Kanalı turumuza katılabilirler. Bu turumuzda  Dünyanın en meşhur kanallarından biri olan Corinth kanalında gemilerin geçişini seyredeceğiz. Akşamüstü dileyen misafirlerimiz alternatif olarak düzenlenecek olan Atina nın sahil semtlerini göreceğimiz Atina By Night Turuna katılarak , Pire , Paşa Limanını, Alimos, Faliro semtlerini yakından tanıyabilirsiniz. Ardından meşhur balıkçıların olduğu Paşa limanı körfezinde bu enfes lezzetleri tatmanız için serbest zaman .Sahil kıyısındaki tevernalarda Ouzo nun ve Yunan mezelerinin tadına vararak müthiş bir akşam geçirme fırsatınız olacak. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

        Corinth Kanalı Gezisi (kişi başı) 20 €

         

        Atina by night, Pire limanı, Paşa limanı, Mikrolimano, Faliro, Alimos turu kişi başı 20 € (Kişi Başı)

 

 

 

ATİNA - KAVALA-GÜMÜLCİNE

 

 Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Kavala'ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuzda Kavala kalesi, Kavalalı Mehmet Ali paşa nın evi,günümüzde otel olarak kullanılan imaret, su kemeri ve kale içindeki eski şehir görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Gümülcinede ki otelimize yerleşme geceleme otelimizde.

 

GÜMÜLCİNE - (THASSOS ADASI TAM GÜN )

Gümülcinede tüm gün serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan TAM GÜN Thassos Adası Turuna katılabilirler.Bu turumuzda Keramoti Limanına hareket, 45 Dk sürecek deniz yolculuğumuzun ardından adaya varış. Son yıllarda oldukça popüler bir tatil destinasyonu olan bu güzel Ege adasının el değmemiş kumsalları,muhteşem doğası,yemyeşil ormanları  ve deniz kasabalarını görmek için aracımızla ada turuna başlıyoruz. Turumuzun ardından adanın ana yerleşim yeri olan Limenas'ta serbest zaman.Ayrıca deniz,güneş ve kum keyfini yaşamak isteyenler için plaja transfer.Günün sonunda Gümülcineye dönüş geceleme otelimizde.

Ekstra Thassos Adası (kişi başı) 40 €

GÜMÜLCİNE - İSTANBUL

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Gümülcine panoramik şehir turumuza başlıyoruz ve Dedeağaçta vereceğimiz kısa bir molanın ardından  İPSALA sınır kapımıza hareket ediyoruz. vardığımızda ülkemize giriş işlemlerimizi yaptırıyor freeshoptan alışverişlerimizi yapıyor ve Keşan daha sonra Tekirdağ a varıp meşhur Tekirdağ köftesini yedikten ve biraz dinlendikten sonra Silivri üzerinden İSTANBUL a varış

 

BİR SONRA Kİ BZC TUR PROGRAMINDA BULUŞMAK ÜMİDİ İLE

 

OTELLERİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE DRAMA,GÜMÜLCİNE VEYA İSKEÇE'DE KONAKLANABİLİNİR.

 

 

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • SELANİK(1)-ATİNA(2)-GÜMÜLCİNE(2) DA PANORAMİK ŞEHİR TURLARI
  • 3*VEYA 4* OTELLERDE 5 GECE ODA KAHVALTI KONAKLAMA
  • İSTANBUL – SELANİK – ATİNA – KAVALA  - İSTANBUL ARASI ULAŞIM
  • BZC TUR TÜRKÇE REHBERLİK HİZMETLERİ

 

DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • ZORUNLU SEYAHAT SİGORTASI (15€)
  • YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (50 TL Banka veya sınır kapısı ofisene ödenir)
  • VİZE ÜCRETİ VE HİZMET BEDELİ 
  • ŞÖFÖR BAHŞİŞLERİ(5€ İSTEĞE BAĞLI)
  • ŞAHSİ HARCAMALAR
  • MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

 

NOT: PASAPORTUNDA KIBRIS KAŞESİ OLANLAR YUNANİSTANA GİRİŞ YAPAMAZLAR

 

 

  

 

 
 
 
 
Kalkış Yerleri: 23.00 de Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden 00:00de Mecidiyeköy Migros önü 00.30 da Ömür Plaza
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 25.04.2024 16:44 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.