YILBAŞI ROMANYA BULGARİSTAN TURU Tur Programı

 

Varna – Nessebar - BurgasRazgrad - Ruscuk - Bükreş – Sinia – Bran – Braşov – VelikoTarnavo


1.Gün  İstanbul - Burgas
23:30'da Kadıköy Evlendirme Dairesi, 00:00'da Beşiktaş Yıldız Camii ve 00:30'da İncirli Ömür plaza önünde hareket ile KırıklareliuzerindenDereköy sinir kapisina varisimizi gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gumrukislemleri tamamlanması ardından, Bulgaristan’ın dördüncü büyük şehri olan Burgas’a varıyoruz.

2.Gün Burgas –Nessebar - Varna
Varisimiz‘a müteakip deniz sehri olan Burgas panoramik turumuzu tamamlayıp Burgas’a bağlı olan dar bir geçit ile anakaraya bağlı romantik, kayalık bir yarım adanın üzerinde yer alan ve 1983 yılında da eşsiz bir tarihe ve kültüre sahip olması nedeniyle Dünya Kültür Mirası Anıtı olarak seçilen Nesseber antik kentine geçiyoruz. Tarihi yarım adada bin yıldır varlığını koruyan Roma, Bizans ve ortaçağ kalıntıları ile Bulgar kiliseleri bulunur. Kent 13.yy ve 14.yy lardan kalma kiliseleri ile ünlü iken kiliselerin özellikle cephe tasarımları ile ilgi çekicidir. Bizlere görkemli antik atmosfer sunan Nesseberda ziyaretlerimiz sonrası, Bulgaristan’ın en büyük üçüncü şehri ve Karadeniz’in incisi olarak adlandırılan Varna şehir merkezine hareket ediyoruz. Şehir merkezine varisimiz sonrası, gerçekleştireceğimizpanoramik şehir turumuzda  Roma Hamamı, Arkeoloji Kompleksi, Bazilika ve Katedral göreceğimiz yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuz sonrası Clublar, Barlar, Cafeler ve enfes Restoranlarla süslü olan kordon da yürüyüş ve serbest zaman. Serbest zaman sonrası otelimize transfer.Dileyen misafirlerimiz ekstradüzenlenicek olan Bulgar Tavernası Gecesi turuna katılabilirler.(35 EUR)

3.Gün  Varna – Razgrad – Rusçuk – Bükreş
Sabah kahvaltisiardindanRazgrad ve Rusçuk şehirlerinden geçerek Romanya BaskentiBukres e öğlen saatlerinde varıyoruz. Bükreş, Tuna Nehri'nin Dimbovita kolu üzerinde, yaklaşık 2 milyon nüfuslu çok güzel bir kenttir. Tarihi eserlerin yanı sıra geniş bulvarları, caddeleri, meydanları ile modern yüzü de etkileyicidir. Bu turumuzda göreceğimiz yerlerden bazıları; Bükreş'in en güzel ve en hareketli merkezi olan Cumhuriyet Meydanı, sütunlu cephesiyle dikkati çeken Romanya Büyük Kütüphanesi, Zafer Takı, Bükreş Üniversitesi Binası, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan Parlamento Binası, Kraliyet Sarayı, Cretulescu Kilisesi, St. Stavropoleos Kilisesini, görüyoruz. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.


4.Gün  Bükreş (Bükreş-Sinaia - Bran - Brasov – Bükreş)
Sabah kahvaltısından sonra serbest zaman.
Dileyen misafirlerimiz ekstradüzenlenicek olan Transilvanya-Drakula Şatosu(Sinaia-Bran-Braşov) turuna katılabilirler.(45 EUR)Romanya'nın önemli bir bölgesi olan Transilvanya'ya doğru yola çıkıyoruz. Gayet iyi korunmuş ortaçağ şehirlerini görmeye gidiyoruz. Sinaia'da Avrupa'nın en güzel şatolarından biri olan Peles Kalesi ve Şatosunu geziyoruz. Ardından Bran Kasabasında Drakula Şatosunu görüp, Braşov kentine geçiyoruz. Günümüzde hala Ortaçağ görüntüsünü koruyan şehrin eski sokaklarında yürüyor, PiataSfatului, Mureşelinor Evi Müzesi, Braşov Tarih Müzesi, Kara Kilise ve şehir surlarını panoramik olarak görüyoruz. Gezi bitimi Bükreş’e dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
Akşam dileyen misafirlerimiz ile extra olarak  Otelde Düzenlenen Yılbaşı Eğlencesine katılma imkanı, leziz yemekler, müzik eşliğinde sınırsız eğlence.(70 EUR)

 

5.Gün  Bükreş-Rusçuk-VelikoTarnova - İstanbul
Sabah kahvaltısı ardindanRusçuktan geçerek Bölgenin en büyük şehirlerinden olan ayni zamanda Bulgaristan’ın eski başkenti olan, dört tepe üzerine ve Yantra nehir vadisinde kurulu olan VelikoTarnavo’ya gidiyoruz. Varışımız sonrası yapacağımız Ortaçağ Bulgar devletinde siyasi , iktisadi ve kültürel hayatın merkezi olan eski şehirde kaldırımlı sokaklarda yapacağımız panoramik şehir turumuz esnasındaUlusal müze ve Kırk Azizler müzesini panoramik olarak görüyor sonrasında ihtişamlı Tsarevets Kalesine çıkıyor ve içinde bulunan kliseleri ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sonrası İstanbul’a hareket ediyoruz.

 

Dâhil Olan Hizmetler
* bzctur otobüsleri ile ulaşım
* Yerel profesyonel Turkce rehberlik hizmetleri
* 4
*lı otellerde konaklama, sabah kahvaltıları
* Programda belirtilen panoramik şehir turları.
* Şehir Vergileri
* Gümrük Vergileri
* Araç içi su ikramı

 

Dâhil Olmayan Hizmetler

* Müze ve ören yeri giriş ücretleri. 
* Ekstra turlar

* Otobüs dışında kalan ulaşım araçları. 
* Otelde alınan ekstralar. 
* Şöför ve Rehber bahşişleri.

* Tüm kişisel harcamalar 
* Öğle yemekleri ve aksam yemekleri. 
* SCHENGEN VİZESİ (YEŞİL PASAPORT SAHIPLERI VİZEDEN MUAFTIRLAR). 
* Yurtdışı çıkış harcı 15 TL.
* Yurtdisi seyahat sagliksigortasi

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
    0850 302 83 19


    Bu çıktı 19.04.2024 07:07 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.