KLASIK YUNANİSTAN TURU Tur Programı

Selanik(1) - Atina(2) - Gümülcine(1) 

4 GECE 5 GÜN

 

Vade Farksız 3 Taksit

Fiyatlar Kademeli Olarak Artmaktadır

ISTANBUL - SELANIK

Siz değerli misafirlerimiz ile saat 23:00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden 23:30 Mecidiyeköy Migros önü önü 00:00 Ömür Plaza önünden hareketle Tekirdağ üzerinden İpsala’ya yola çıkıyoruz.Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından gümrük kapısına varış. Varışımızda gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması.Sınır kapısında freeshop alışveriş imkanı ve ardından Yunanistan’a geçerek İskeçe panaromikşehir turumuza başlıyoruz. Avrupa Birliği tarafından Yunanistan’ın en iyi korunmuş şehri ünvanına sahip İskeçe şehri’ne doğru hareket ediyoruz. İskeçe’ye varışımızla  otobüs ile panoramik turumuzda Osmanlı’nın izlerinin hakim olduğu tarihi dokuyu görüyoruz. Ardından Selanik’e devam ediyoruz.. Selanik‘e varışımızı takiben yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar, Selanik Kalesi ve Osmanlı ve Bizans eserlerini  izleyerek, Türk Mahallesi, Ano Polis ve Yedi Kule'yi gördükten sonra Zincirli Kule'den eşsiz Selanik manzarasını seyrediyor ve bol bol fotoğraf çekiyor ve turumuza Roma döneminden kalan Galeriyos'un Zafer Tak'ını (Kamara),Rotonda (Eski Metropol Camii),Pazar Hamamı, Hamza Bey Camii, Kazancılar Camiini görerek devam ediyoruz. Yunanistan’ın en büyük Kilisesi  olan Aya Dimitros Kilisesi, Büyük İskender heykeli  ve Atatürk evini ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve dinlenme. Akşam dileyen misafirlerimiz ile alternatif olarak düzenlenecek olan Yunan Tavernası turuna katılabilirler. Taverna turumuz sonrasında geceleme Selanik’te otelimizde.

Taverna Turu: 50 € (Yemekli,Müzik Eğlence)

 

  SELANIK - ATINA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’ya hareket ediyoruz. Yol üzerinde olan Meteora turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turumuzda, içinde 24 adet manastır bulunan Kalambaka kasabası yakınındaki kayaların tepesinde birbirinden bağımsız olarak kurulmuş bu manastırları ziyaret ederek tam bir doğa mucizesine tanık olacaksınız. Ortodoks keşişler Hristiyanlığın ilk dönemlerinde inzivaya çekilmek, Tanrı’ ya daha yakın olmak amacıyla unesco dünya mirasları listesinde de yer alan bu manastırları yapmışlardır. Bir diğer sebep ise, keşişlerin Ortodoksluğu Osmanlı egemenliğinden korumak amacıyla bu bölgeye kaçmalarıdır. Her bir manastır milyonlarca yıl önce denizin altında olan bu bölge zaman içinde suların çekilmesi ile bu devasa kayalar ortaya çıkmış ve rahipler ise kayaların en tepesindeki alanlara manastırlarını yapmışlardır. En ilginç yanı ise kuruldukları manastırların kayaların üstüne birebir oturtulmuş olmaları,üstelik o dönemde kayaların tepesine hiçbir ulaşım yolu mümkün değilken. İlk yapıldıkları dönemde yıllarca rahipler manastırlarına birbirlerini ipten yapılmış file asansörler ile yukarı çekerek ulaştıkları ancak yakın dönemde artık merdivenler ile ulaşım sağlandığı da şaşırtıcı bir gerçek. Turumuzun ardından Atina’ya varış. Varışımızın ardından şehir turumuz başlıyor. (Yol  ve hava şartlarına göre panaromik şehir turu bir sonraki günde yapılabilir) Agora, Zeus Tapınagı (Panoramik olarak), Parlemento Binası, Syntagma – Omonia Meydanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı Başbakanlık Konutu, Tarihi Olimpiyat Stadyumu, Panepistimiou bulvarları, Ulusal Kütüphane ve Akademi üniversitesi görülecek yerler arasındadır. Panaromik şehir turunun ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimiz ve özel araçlarımız eşliğinde alternatif olarak düzenlenecek olan Taverna turuna katılabilirler. Taverna turumuzda sürprizler ve şovlar eşliğinde limitli içecekli akşam yemeği dahildir. Geceleme Atina’da otelimizde.

Taverna Turu (Kişi Başı): 50 € ( Yemekli, Müzik Eğlence)            

Meteora Turu (Kişi Başı): 50 € 

 

ATINA 

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından tüm gün gezi ve alışveriş imkanı için serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle alternatif olarak, dünya tarihinin en meşhur sit alanlarından biri olan Acropolis’i geziyoruz. (Giriş ve lokal rehberlik ücreti için 35 € rehberimize ödenir). Acropolis gezisi sonrası dileyen misafirlerimiz alternatif olarak düzenlenecek Corinth Kanalı turumuza katılabilirsiniz. Bu turumuzda Dünyanın en meşhur kanallarından biri olan Corinth kanalında gemilerin geçişini seyredeceğiz.  Akşamüstü dileyen misafirlerimiz alternatif olarakdüzenlenecek olan Atina’nın sahil semtlerini göreceğimiz Atina By Night Turu’na katılarak, Pire, Paşa Limanını, Alimos, Faliro semtlerini yakından tanıyabilirsiniz. Ardından meşhur balıkçıların olduğu pire limanında bu enfes lezzetleri tatmanız için serbest zaman. Sahil kıyısındaki tavernalarda Ouzo’nun ve yunan mezelerinin tadına vararak müthiş bir akşam geçirme fırsatınız olacak. Tur sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Corinth Kanalı Gezisi (Kişi Başı): 20 €

Atina by night,Pire Limanı, Paşa Limanı, Mikrolimano, Faliro, Alimos Turu(Kişi Başı): 20 €

 ATINA – KAVALA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Kavala’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuzda Kavala Kalesi, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi,günümüzde otel olarak kullanılan imaret,  su kemeri ve kale içindeki eski şehir görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonrasında, Drama’ya hareket ediyoruz ve geceleme otelimizde.

 KAVALA – İSTANBUL    

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Dileyen misafirlerimizle Yunanistanın maldivleri Thassos adası turuna katılabilirler. Thassos adasından sonra Gümülcine panoramik şehir turumuzun gerçekleştireceğiz. Şehir turumuzun ardından Dedeağaç’ın panaromik olarak görülecektir ve devamında İpsala sınır kapısına hareket. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben  Keşan – Tekirdağ - Silivri karayolu takip edilerek İstanbul’a yolculuk. Tekirdağ’da vereceğimiz yemek molasından (meşhur Tekirdağ Köftesini tatma imkanı) sonra İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a varışımızın ardından Bzc Tur hizmetlerinin sonu .

Thassos Adası Turu: 40 €

OTELLERİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE DRAMA,GÜMÜLCİNE VEYA İSKEÇE'DE KONAKLANABİLİNİR.

NOT: Turlarımız talep doğrultusunda 19 Kişilik Mercedes Sprinter .27 Kişilik Otokar Sultan veya 46 Kişilik Mercedes Travego 

 

Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanabilir.

Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Turlarımız otel, otobüs, uçak tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez.

 0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.

Otobüslü Turlarda 00-1,99 yaş çocuklardan ücret alınmaz. Eğer çocuklar için otobüste koltuk istenirse 02-06 yaş çocuk fiyatı uygulanır.

Triple odalarda 3. Yatak normal yatak konforunda olmayabilir. Otel duruma göre misafirlerimize açılır-kapanır yatak ya da çekyat verebilir.

2 yaşını doldurmuş her bireyin otobüste koltuk alması zorunludur.

Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. Haklar iade edilemez.

Rezervasyon esnasında koltuk sözü verilemez. Koltuk numaraları rezervasyon tarih sırasına göre belirlenir. Turu erken satın alan misafirler önde oturmaya hak kazanırlar.

Tüm turlarda kademeli fiyat uygulaması geçerlidir. Turların doluluğu arttıkça Tur fiyatları da artmaktadır. Satın alınan tarihten sonraki fiyat değişikliklerinde misafir aradaki farkı talep edemez.

Ekstra Turlar, kişi sayısına bağlı olarak hareket eder. Ekstra bir turun gerçekleşmemesi halinde misafirin tazminat hakkı doğmaz. Bu durumda turun bir sorumluluğu yoktur. Ekstra Tur fiyatları değişebilir. Bu durumda misafirin turu satın aldığı tarih değil, turun hareket ettiği tarih dikkate alınır. Tura gidilen dönemdeki ekstra tur fiyatı geçerli olur. Misafir bunu kabul ederek turu satın almıştır.

Tur programında belirtilen saatler, normal hava ve yol koşullarına göre hesaplanmış olup, olası gecikmelerde, Bzc Tur’un sorumluluğu değildir, misafirin ise tazminat hakkı yoktur.

Tur konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tüm odalamalar, otel yetkilileri tarafından yapılmakta olup, konuyla ilgili Turun herhangi bir yaptırımı yoktur.

Turlar esnasında program yoğunluğundan dolayı bankamatik, döviz bürosu vs. Bulmak her zaman mümkün olmadığından, misafirlerimizin bu duruma karşı hazırlıklı olmasında fayda vardır.

Öğle yemeklerinde yöreye özgü ekonomik menüler oluşturulmuştur. Öğle ve akşam yemeklerinde bölge yoğunluğuna bağlı olarak gruplara ayrılan masalar kullanılır.

Tur öncesi ya da tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlardan Turun sorumluluğu yoktur.

Bu Turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 20 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 3 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı turda saklıdır.

Turun iptali durumunda Tur iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

Müze ve ören yeri girişi ücretleri fiyatlara dahil değildir.

Tur yıldız kategorisi aynı kalmak şartıyla eş değer veya bir üst kategoride otel değiştirme haklını saklı tutar.

Seyahat süresince kullandığımız araçlar ve otellerden ayrılırken eşyalarınızı eksiksiz olarak yanınıza aldığınızdan emin olun, kaybolan eşyalarınızdan bzc tur sorumlu değildir.

 

Pasaportunda Kıbrıs Kıbrıs Kaşesi Olan Misafirlerimiz Yunanistan Ülkesine Giriş Yapamazlar.

 

 
 
 
 
Kalkış Yerleri: 23:00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden 23:30 Mecidiyeköy Migros önü önü 00:00 Ömür Plaza
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
14.05.20243* & 4* Oteller230,00 €410,00 € 230,00 €0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 12 Yaş 230,00 €
0 - 2 Yaş Ücretsiz
3 - 12 Yaş 230,00 €
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ (00:00)
  • İNCİRLİ ÖMÜR PLAZA (00:00)
  • KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ (23:00)
  • MECİDİYEKÖY TEKNOSA ÖNÜ (23:30)
Notlar
  • Araçta ve Tesislerde Kaybolan eşyalardan acentamız sorumlu değildir.
  • Rehber; hava,yol ve konaklama şartlarına uygun olarak,turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Turlarda Müze ve Ören yeri girişleri için MÜZE KART alarak giriş ücretleri masraflarını en aza indirebilirsiniz.
  • Turlarımız talep doğrultusunda 27 veya 46 Kişilik araçlarla gerçekleştirilir.
  • Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında,turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı BZC TUR'da saklıdır. Turun iptali durumunda BZC TUR iptali bizzat bildirme durumundadır.

İptal Şartları

Söğütlüçeşme Cad. Bulvar Çarşısı No:70 Kat:6 Kadıköy/İstanbul
0850 302 83 19


Bu çıktı 20.04.2024 10:03 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.